Лекції норвезького лектора для учасників норвезько-українського проекту

Лекції норвезького лектора для учасників норвезько-українського проекту

18-19 листопада на економічному факультеті перебувала з робочим візитом Ольга Єрмоленко, доктор філософії Бізнес школи Університету Норд.

Дводенна програма візиту в Чернівецькому національному університеті розпочалася з вітальної зустрічі з ректором університету професором Романом Петришином, заступником декана економічного факультету Романом Грешко та завідувачем кафедри міжнародної економіки Олександром Саєнко. В процесі зустрічі обговорювалися стан та перспективи взаємовідносин з стратегічним норвезьким партнером університету, зокрема реалізація спільних проектів із перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців та членів їх сімей, імплементації в університеті системи внутрішнього контролю за міжнародними стандартами COSO, проектів студентської мобільності та навчання в Університеті Норд.

Відбулася також робоча зустріч чернівецької команди проекту “Internal control in the COSO framework: application to the university sector”, в рамках якого співробітники економічного факультету Любов Водянка, Людмила Сибірка, Олена Лусте, Софія Кучерівська, Ірина Ткачук, Діана Михайлина, Ірина Роговська-Іщук розробляли та апробували он-лайн курс в системі дистанційного навчання закордонного університету Canvas.

А вже ввечері Ольга провела першу лекцію для слухачів курсів перепідготовки військовослужбовців в рамках проекту «Україна-Норвегія» на тему «Норвезько-українське співробітництво в бізнесі, дослідженнях та науці». Слухачі дізналися цікаві факти про Королівство Норвегія та Університет Норд, співробітництво з Україною в сфері бізнесу та освіти, а також почули поради щодо відкриття власної справи.

Перед вечірньою лекцією Ольга Єрмоленко вручила офіційні сертифікати економістам-міжнародникам Ніонеллі Сакалош, Тетяні Олійник та фінансисту Денису Кузику, які влітку пройшли бізнес-практику в Бізнес школі Університету Норд.

Другий день перебування гостьового лектора присвячений темі «Основи проектного менеджменту та його роль в сучасному житті». Розглядалися питання управління проектами, «залізний трикутник» (час, масштаб та гроші), ризики та невпевненості та шляхи управління ними, критерії відбору проектів, а також практичні заняття у вигляді «мозкового штурму», результатом яких є відгуки слухачів про проект та рекомендації для його покращення.

Насичені інформативні дні та лекції залишили нові знання, досвід та позитивні емоції для всіх учасників навчального процесу – Ольги Єромленко, слухачів курсів перепідготовки та команди економічного факультету, яка вже 5 років реалізує проект в місті Чернівці.

Поділитися:
Поділитися на facebook
Поділитися на google
Поділитися на twitter
Поділитися на linkedin

Читайте також

Social Entrepreneur School IBS Graduation

08 травня 2024 року відбулася церемонія вручення сертифікатів про проходження міжнародних курсів із соціального підприємництва, інноваційного менеджменту та сервісного менеджменту. Навчальні курси проходили протягом весняного

Читати повністю

Професор з Відня навчатиме студентів мистецтву ведення переговорів

Кафедра міжнародної економіки запрошує студентів Чернівецького національного університету прослухати гостьові лекції доктора Віденського університету Мікеля Грісмаєра*, який з 23 квітня по 02 травня 2024 р. проводитиме заняття з

Читати повністю

Короткий гайд про ЄС

14 березня група міжнародників-економістів 1 курсу відвідала захід Інофрмаційного центру ЄС та ініціативи «Посли європейської молоді» в Україні 🇪🇺. В залах Наукової бібліотеки ЧНУ поспілкувалися

Читати повністю