Зустріч із норвезькими партнерами та представниками дипломатичного корпусу

Зустріч із норвезькими партнерами та представниками дипломатичного корпусу

12 грудня 2019 року в рамках норвезько-українського співробітництва економічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулася офіційна зустріч ректора університету Романа Петришина та радника з питань співпраці та розвитку Посольства Королівства Норвегії в Україні Петера Баука. 

На заході також були присутні генеральний директор директорату вищої освіти і освіти дорослих МОН України доцент Олег Шаров, а також закордонні та вітчизняні партнери: від Університету Норд (Норвегія) – завідувач кафедри управлінського обліку та контролю Університету Норд професор Анатолій Бурмістров та від Міжнародного фонду соціальної адаптації – Ольга Філіна.

Економічний факультет на зустрічі представили декан Руслан Білоскурський, заступник декана Роман Грешко та завідувач кафедри міжнародної економіки Олександр Саєнко.

Високоповажні норвезькі гості прибули в наш університет з метою участі в урочистих заходах з нагоди вручення випускних документів слухачам курсів перепідготовки військовослужбовців та членів їх сімей в рамках спільного проекту «Перепідготовка та соціальна адаптація військовослужбовців та членів їх сімей в Україні», який реалізується на економічному факультеті з 2014 року вже одинадцять семестрів в партнерстві з Університетом Норд та Міжнародним фондом соціальної адаптації за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії.

На зустрічі обговорювалися хід та результати реалізації проекту, його особливості та перспективи продовження в наступному семестрі. Також відзначено, що даний проект став основою для міцної партнерської співпраці та дозволив реалізувати ряд спільних ініціатив та ідей. Зокрема, студенти економічного факультету вже 5 років поспіль приймають участь в програмі мобільності Ерасмус+ та навчаються один семестр в Бізнес школі Університету Норд, останніх три роки студенти відряджаються на літню практику в місто Бодо (Норвегія) з відвідуванням лекцій та підприємств Півночі Норвегії, міжкафедральна команда економічного факультету завершила виконання проекту з підготовки та апробації дистанційного он-лайн курсу в рамках спільного проекту «Внутрішній контроль за стандартами COSO: застосування в університетському секторі». Представник дипломатичного відомства Петтер Баук, координатори проектів Анатолій Бурмістров та Ольга Філіна відзначили високий організаційний та навчальний рівень виконання зазначених проектів на економічному факультеті, їх здобутки та результати, а Олег Шаров та  Роман Петришин запевнили про готовність повної підтримки майбутніх ініціатив задля поглиблення співробітництва та інтернаціоналізації вищої освіти.

Поділитися:
Поділитися на facebook
Поділитися на google
Поділитися на twitter
Поділитися на linkedin

Читайте також

Social Entrepreneur School IBS Graduation

08 травня 2024 року відбулася церемонія вручення сертифікатів про проходження міжнародних курсів із соціального підприємництва, інноваційного менеджменту та сервісного менеджменту. Навчальні курси проходили протягом весняного

Читати повністю

Професор з Відня навчатиме студентів мистецтву ведення переговорів

Кафедра міжнародної економіки запрошує студентів Чернівецького національного університету прослухати гостьові лекції доктора Віденського університету Мікеля Грісмаєра*, який з 23 квітня по 02 травня 2024 р. проводитиме заняття з

Читати повністю

Короткий гайд про ЄС

14 березня група міжнародників-економістів 1 курсу відвідала захід Інофрмаційного центру ЄС та ініціативи «Посли європейської молоді» в Україні 🇪🇺. В залах Наукової бібліотеки ЧНУ поспілкувалися

Читати повністю