High North Dialogue 2019: участь викладачів та студента кафедри в Міжнародному Арктичному форумі

High North Dialogue 2019: участь викладачів та студента кафедри в Міжнародному Арктичному форумі

03-04 квітня 2019 року у місті Буде (Норвегія) відбувся один з найпоутжніших наукових заходів Арктики Міжнародна конференція “Діалог Крайньої Півночі: Бізнес в Арктиці”, яка організована Бізнес школою Університету Норд. У роботі беруть участь представники з 20 країн та різних сфер діяльності, включаючи представників влади, органів місцевого самоврядування, науковців, підприємців, студентів.

Вже другий рік поспіль участь в цьому заході приймають й викладачі та студент кафедри міжнародної економіки Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Такі зустрічі, а також реалізація спільних освітньо-наукових та соціальних проектів посилюють наше співробітництво  із Бізнес школою Норд Університету.

У вступному слові прем’єр-міністр Норвегії Ерна Солберг підкреслила нагальну значущість розвитку бізнес сектору в країні та Арктичному регіоні, окремо зазначивши про стосунки з ЄС та РФ. Головними цілями при цьому визначено невичерпне використання океану, ефективна кооперація між державним та бізнес сектором, розвиток міжнародного співробітництва. Особливий наголос зроблено на проблему створення нових робочих місць та збалансованість між використанням природних ресурсів та охороною навколишнього середовища.

Напередодні конференції 01 та 02 квітня магістр спеціальності «Міжнародні економічні відносини» Анастасія Кузнєцова, яка з січня по червень 2019 року навчається в Університет Норд, взяла участь в воркшопі «Сценарії розробки smart-міст на Крайній Півночі до 2040 р.» та виступила із презентацією в складі міжнародної групи студентів.

Поділитися:
Поділитися на facebook
Поділитися на google
Поділитися на twitter
Поділитися на linkedin

Читайте також

Захищаємо командні презентації

Наприкінці листопада в час й завершення осіннього семестру  студенти та викладачі кафедри міжнародної економіки, а також запрошені експерти взяли участь в реалізації важливого підсумкового навчального

Читати повністю

«Експорт крок за кроком»: допомагаємо місцевим підприємцям на Школі експортеа

22 листопада 2023 р. викладачі кафедри міжнародної економіки професор Павло Шилепницький та доцент Діана Михайлина на запрошення нашоих стейкхолдерів з Департаменту регіонального розвитку ЧОВА взяли

Читати повністю