Ксенія Костеняк на міжнародному форумі здобуває досвід вирішення місцевих та загальнонаціональних питань

Ксенія Костеняк на міжнародному форумі здобуває досвід вирішення місцевих та загальнонаціональних питань

Cтудентка першого курсу спеціальності «Міжнародні економічні відносини» Ксенія Костеняк 21-22 червня представила м.Чернівці та Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича на Міжнародному форумі ативної громади у Києві, присвяченому ураїнським та міжнародним практикам підвищення участі громадян у вирішенні місцевих та загальнонаціональних питань.

В перший день провідні українські експерти з питань демократії, а також експерти з США, Комбоджі, М‘янми, Зімбабве та Ефіопії ділились власними практиками охоплення заінтересованих груп. Учасники форуму мали змогу поринути в гру-моделювання «Державотворення», де зрозуміти наскільки складно приймати суспільнокорисні закони та розбудовувати державу, коли кожна соціальна група, кожен індивід думає тільки про власні інтереси. Другий день був насичений навчальними та креативними сесіями від провідних експертів громадських, державних та міжнародних організацій стосовно національних реформ, інструментів прямої демократів, вивчення міжнародного досвіду та особистісного розвитку.

Організаторами форуму виступили програма сприяння громадській активності «Долучайся!», Національний Демократичний Інститут та Інститут «Республіка».

Поділитися:
Поділитися на facebook
Поділитися на google
Поділитися на twitter
Поділитися на linkedin

Читайте також

Професор з Відня навчатиме студентів мистецтву ведення переговорів

Кафедра міжнародної економіки запрошує студентів Чернівецького національного університету прослухати гостьові лекції доктора Віденського університету Мікеля Грісмаєра*, який з 23 квітня по 02 травня 2024 р. проводитиме заняття з

Читати повністю

Короткий гайд про ЄС

14 березня група міжнародників-економістів 1 курсу відвідала захід Інофрмаційного центру ЄС та ініціативи «Посли європейської молоді» в Україні 🇪🇺. В залах Наукової бібліотеки ЧНУ поспілкувалися

Читати повністю