Літня бізнес-практика наших студентів в Норвегії

Літня бізнес-практика наших студентів в Норвегії

Серпееь 2019 року запам‘ятається для студентів третьокурсників Тетяни Олійник та Ніонелли Сакалош проходженням бізнес-практики в заполярному навчальному закладі – Бізнес-школі Університету Норд, яка знаходиться в столиці норвезької провінції Нурланд місті Будо.   

Навчання для наших студентів розпочалася з вітальних виступів директора Центру Крайньої Півночі Університету Норд професора Фроде Мелемвіка та координатора практики дослідника Андрія Мінєєва. 

В перший же день студенти також познайомилися з організаторами та основними етапами перебування, прослухали лекцію на тему «Бізнес індекс Півночі», а також відвідали центр міста Будо та музей авіації.

Другий день практики присвячеий лекційним та практичним заняттям з проблем використання новітніх підходів публічного управління в норвезьких компаніях з професором Анатолієм Бурмістровим та Андрієм Мінєєвим, а також бізнес грі, в процесі якої доктор філософії Ірина Роддвік навчила розуміти соціальну поведінку бізнес партнерів та їх крос-культурні відмінності.

В норвезьких традиціях після навчання тривалий світловий день дав можливість студентам піднятись на найближчу до міста гору Кайзерварден (366 метрів над рівнем моря). 

Після вивчення теоретичних аспектів новітніх підходів публічного управління в третій день студенти відправилась дізнаватись, як все відбувається на практиці. Зокрема, студенти відвідали Glomfjord Industrial Park, побачивши зсередини як функціонують різні високотехнологічні  підприємства Півночі Норвегії. А особливим доповненням цього дня була екскурсія на льодовик Свартісен – другий за розміром у Норвегії. Нелегкий маршрут повністю компенсувався неймовірними пейзажами, незабутніми емоціями та смачною вечерею з виглядом на північну красу.

Четвертий день бізнес-практики за Полярним колом студенти також провели у форматі Company Visit. Шалена концентрація компаній Posten Norge (національний оператор поштового зв’язку Норвегії), Nordland County Council (регіональна адміністрація округу Норланд), фахівців та сучасних технологій відкрили можливість побачити життя супер-інноваційних організмів зсередини. 

І вже на п’ятий день відбулися екзамени та групові презентації результатів навчання.

Насичений тиждень перебування 140 км вище Полярного кола відкрили багато цікавого, були пронизані новим досвідом та  ефективними комунікаціями.

Поділитися:
Поділитися на facebook
Поділитися на google
Поділитися на twitter
Поділитися на linkedin

Читайте також

Професор з Відня навчатиме студентів мистецтву ведення переговорів

Кафедра міжнародної економіки запрошує студентів Чернівецького національного університету прослухати гостьові лекції доктора Віденського університету Мікеля Грісмаєра*, який з 23 квітня по 02 травня 2024 р. проводитиме заняття з

Читати повністю

Короткий гайд про ЄС

14 березня група міжнародників-економістів 1 курсу відвідала захід Інофрмаційного центру ЄС та ініціативи «Посли європейської молоді» в Україні 🇪🇺. В залах Наукової бібліотеки ЧНУ поспілкувалися

Читати повністю