Міжнародне стажування в рамках проекту “Internal Control in the COSO framework”

Міжнародне стажування в рамках проекту “Internal Control in the COSO framework”

Співробітники кафедри міжнародної економіки Олександр Саєнка, Діана Михайлина та Ірина Роговська-Іщук пройшли міжнародне стажування без відриву від виробництва в рамках реалізації спільного проекту «Внутрішній контроль за стандартами COSO: застосування в університетському секторі» в партнерстві з Університетом Норд, Тернопільським національним економічним університетом та Київським національним економічним університетом імені Тараса Шевченка.

Метою проекту є розробка спільного он-лайн курсу «Внутрішній контроль за стандартами COSO» та його використання в навчальному процесі університетів. З 15 січня 2018 року Олександр Саєнко спільно із колегами з норвезької Бізнес школи, ТНЕУ та КНУ ім. Т. Шевченка підготували програму та навчально-методичне забезпечення дисципліни, з серпня 2018 року по квітень 2019 року Діана Михайлина разом з колегами записувала відео-лекцій та завантажувала матеріали в систему дистанційного навчання Canvas на базі Університету Норд. А з 10 червня 2019 року учасники проектної групи нашої кафедри проходили тестове навчання в он-лайн системі за програмою курсу, виконували завдання та фінальне тестування за програмою дисципліни, не відриваючись від робочого процесу.

За підсумками навчання 11 грудня 2019 року в стінах партнерського економічного факультету КНУ ім. Т.Шевченка відбувся міжнародний норвезько-український семінар за участі координаторів проекту та проектних груп з усіх університетів. Команди кожного університету представили результати навчання, а також виступили із презентаціями можливостей та рекомендацій щодо вдосконалення всіх елементів системи внутрішнього контролю відповідно до стандартів COSO.

Семінар завершився обговоренням різних підходів та обміном досвідом на шляху в удосконаленні діяльності закладів вищої освіти в Україні в сфері середовища контролю, стратегічного планування, ризик менеджменту та інформаційної діяльності та моніторингу!

Поділитися:
Поділитися на facebook
Поділитися на google
Поділитися на twitter
Поділитися на linkedin

Читайте також

Захищаємо командні презентації

Наприкінці листопада в час й завершення осіннього семестру  студенти та викладачі кафедри міжнародної економіки, а також запрошені експерти взяли участь в реалізації важливого підсумкового навчального

Читати повністю

«Експорт крок за кроком»: допомагаємо місцевим підприємцям на Школі експортеа

22 листопада 2023 р. викладачі кафедри міжнародної економіки професор Павло Шилепницький та доцент Діана Михайлина на запрошення нашоих стейкхолдерів з Департаменту регіонального розвитку ЧОВА взяли

Читати повністю