Міжнародний семінар в Норвегії

Міжнародний семінар в Норвегії

Завідувач кафедри міжнародної економіки доцент Олександр Саєнко взяв участь в міжнародному семінарі «Public sector in change – global challenges and local opportunities», який відбувся 15-17 січня 2018 року в Бізнес школі Університету Норд в місті Будо (Норвегія). Проведення даного семінару було присвячене початку навчального семестру українських студентів в Бізнес школі Університету Норд. В цьому році 6 магістрів економічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича в рамках програми міжнародної академічної мобільності Ерасмус+ півроку навчатимуться та отримуватимуть стипендію в Норвегії.

Семінар складався із трьох секцій – «Державний сектор у змінах», «Глобальні виклики» та «Перспективи місцевих змін». Основні учасники заходу репрезентували органи місцевої влади, норвезькі та українські вищі навчальні заклади, громадські організації, студенти. Серед основних доповідачів, зокрема, були голова ради регіону Нордланд Соня А. Стейн, декан бізнес-школи Університету Норд Ерлен Булвог, професори Університету Норд Анатолій Бурмістров, Джузеппе Гроссі, Петтер Нор. В дискусії приймали участь й українські колеги із Київського національного університеті імені Т.Шевченка – д.е.н., професор, завідувач кафедри фінансів Ігор Лютий, к.е.н., асистент Плєшакова Наталія Анатоліївна, та Тернопільського національного економічного університету – д.е.н., професор кафедри  економічної теорії Длугопольський Олександр Володимирович.

З доповіддю про результати та перспективи спільного українсько-норвезького проекту з перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців та членів їх сімей в Україні виступив і президент МБФ «Міжнародного фонду соціальної адаптації» Володимир Рубцов.

Після презентації та короткого обговорення відповідальний за реалізацію проекту в Чернівецькому національному університеті Олександр Саєнко виконав прохання слухачів курсів перепідготовки та нагородив координаторів проекту «Україна-Норвегія» Володимира Рубцова та Анатолія Бурмістрова почесним знаком Української секції Міжнародної поліцейської асоціації «20 років УС МПА».

Окрім того, в ці дні відбулася робоча зустріч представників Норд Університету, КНУ ім. Т.Шевченка, ЧНУ ім. Ю.Федьковича та ТНЕУ в межах нового проекту “Internal Control and the COSO framework: Application to the university sector”, який триватиме у 2018-2019 роках та передбачатиме розробку навчальної програми та запис відео лекцій для он-лайн курсу «Внутрішній контроль за стандартами COSO», його апробація в українських університетах, участь в спільних семінарах та конференціях.

Поділитися:
Поділитися на facebook
Поділитися на google
Поділитися на twitter
Поділитися на linkedin

Читайте також

Професор з Відня навчатиме студентів мистецтву ведення переговорів

Кафедра міжнародної економіки запрошує студентів Чернівецького національного університету прослухати гостьові лекції доктора Віденського університету Мікеля Грісмаєра*, який з 23 квітня по 02 травня 2024 р. проводитиме заняття з

Читати повністю

Короткий гайд про ЄС

14 березня група міжнародників-економістів 1 курсу відвідала захід Інофрмаційного центру ЄС та ініціативи «Посли європейської молоді» в Україні 🇪🇺. В залах Наукової бібліотеки ЧНУ поспілкувалися

Читати повністю