Студентський досвід практичної роботи із німецькими компаніями в рамках проекту DAAD в Бізнес школі Вайдена

Студентський досвід практичної роботи із німецькими компаніями в рамках проекту DAAD в Бізнес школі Вайдена

Весняний семестр 2022 року для студентів економістів-міжнародників розпочався з унікального досвіду участі в навчальному курсі «International Projects – Processes & Change Management» спільного проекту DAAD економічного факультету Чернівецького національного університеті імені Юрія Федьковича та Східнобаварського університету прикладних наук Амбер-Вайден (ФРН).

В рамках даного проекту студентка 4 курсу Анастасія Олійник розпочала свою академічну мобільність в Бізнес школі Вайдену Східнобаварського університету прикладних наук Амбер-Вайден (ФРН), а інші 6 студентів спеціальності «Міжнародні економічні відносини», зокрема Олександр Шиба, Юлія Гайдук, Ірина Столяр, Катерина Рудченко, Анна Полянська завершили курс на он-лайн платформах партнерського університету, який тривав з 31 січня по 05 лютого 2022 року.

Навчальні активності передбачали теоретичну частину з німецьким професором доктором Матіасом Ледерером, а також практичну роботу з трьома німецькими компаніями (REHAU, страхова компанія Ergo-Versicherung, готельне агентство Adojo) за технологією SCRUM.

Всі студенти були поділені на інтернаціональні команди, члени яких не знали один одного. Протягом дводенних спринтів студенти шукали відповіді на виклики та вирішували поставлені професором та представниками компаній реальні та актуальні завдання, що стоять на порядку денному реалізації в компаніях. У день захисту презентацій були присутні представники німецьких компаній, тому після завершення робіт над кейсами команди отримали від них зворотній зв’язок щодо запропонованих рішень.

Навчальний курс подарував студентам великий багаж практичних і теоретичних знань, а основне – мотивацію навчатися, працювати в командах і рухатися далі до успіху, зокрема, більше можна почути від наших студентів.

Студента 4 курсу Анастасія Олійник:

«Я приїхала у Вайден в неділю 30 січня і була одразу ж збита з ніг найтеплішим привітанням, про яке навіть і мріяти не могла. Моя куратор та викладачка Маріан зустріла мене прямо з вокзалу і відвезла до себе додому, щоб я могла перепочити після важкої дороги та набратися сил для заселення в гуртожиток, а також нагодувала смачною вечерею та смаколиками.

Приїхавши у гуртожиток я була приємно вражена станом моєї кімнати, адже вона доволі простора, з власною кухнею, вбиральнею та панорамними вікнами. Однак довго насолоджуватись красою гуртожитку я не змогла, бо вже наступного ранку почалась інтенсивна тижнева програма з міжнародних проектів (International Projects – Processes & Change Management). Я надзвичайно рада, що отримала можливість взяти участь у цій програмі, особливо як студентка з міжнародних економічних відносин, бо саме такий досвід і потрібен спеціалісту, що випускається з нашої кафедри. Моя команда, що складалась як з студентів-німців, так і з закордонних студентів, працювали над покращенням роботи німецької компанії Adojo, а саме – розкривали питання залучення фрілансерів до бізнесу, як уникнути певних непорозумінь між цими працівниками та постійним персоналом і запобігти крадіжки даних.

Найзахоплюючим досвідом для мене стала поїздка в Нюрнберг, в офіс компанії Adojo, де ми поспілкувались з її директором, змогли отримати фідбек на зроблену роботу та отримати важливу інформацію, що допомогла нам детальніше розкрити наш проект. Після захисту презентації ми разом з викладачами та іншими студентами відправились в колоритний баварський ресторан, де я навіть скуштувала традиційний німецький шніцель з картоплею.

З нетерпінням чекаю, які ще несподіванки розкриє для мене Вайден та стіни його університету».

Студентка 2 курсу Юлія Гайдук:

«This course was a challenge for me. New people, interesting tasks, new duties, cooperation in English 8 hours per day…

First day was really hard, supposed that my head was going to explode. But day by day it was becoming more interesting and there was feeling of excitement. It was my pleasure to work with such positive and persistent people from different countries. They have a great energy that moved me work better. The course gave me more confidence, new skills and knowledge. It would be a pleasure to work on this again.

Just do it! TU es einfach!»

Студентка 2 курсу Ірина Столяр^

“I participated in «International Projects – Processes & Change Management» courses last week. It was an enormous and new experience for me. I have never taken part in such courses like these. Frankly speaking, it was sometimes difficult for me, because I’m lack of knowledge working in some platforms like kanva or miro but I try to improve myself, but it was quite interesting doing different researches and the presentation. I would also like to point out my team. They are good people and I liked working with them”.

Поділитися:
Поділитися на facebook
Поділитися на google
Поділитися на twitter
Поділитися на linkedin

Читайте також

Професор з Відня навчатиме студентів мистецтву ведення переговорів

Кафедра міжнародної економіки запрошує студентів Чернівецького національного університету прослухати гостьові лекції доктора Віденського університету Мікеля Грісмаєра*, який з 23 квітня по 02 травня 2024 р. проводитиме заняття з

Читати повністю

Короткий гайд про ЄС

14 березня група міжнародників-економістів 1 курсу відвідала захід Інофрмаційного центру ЄС та ініціативи «Посли європейської молоді» в Україні 🇪🇺. В залах Наукової бібліотеки ЧНУ поспілкувалися

Читати повністю