“Перша ластівка” в Університеті Алпен-Адрія (Клагенфурт, Австрія)

“Перша ластівка” в Університеті Алпен-Адрія (Клагенфурт, Австрія)

В 2018-2019 н.р. відкрилися нові горизонти для наших студентів, зокрема вперше студент спеціальності «Міжнародні економічні відносини» Владислав Гарасимів направлений за програмою міжнародної мобільності в Університет Альпен-Адрія, який розташований в столиці Федеральної землі Карінтія місті Клагенфурті (Австрія).

Провчившись вже один місяць, Владислав ділиться своїми враженнями від перебування та навчання в австрійському університеті.

«Університет Альпен-Адрія – це молодий, інноваційний університет, який розташований в Карінтії, федеральній землі Австрії.  Клагенфурт – хоч і маленьке, але надзвичайно мальовниче місто, яке зі всіх сторін оточене озерами. Саме тут, виглянувши з вікна університету чи кампусу, можна побачити гори, озеро та неймовірні краєвиди, які можна побачити лише на листівках або на фото з інтернету.

В Альпійсько-адріатичному університет Клагенфурта регулярно навчається близько 12 тисячі студентів, з яких більше 115 у цьому семестрі перебувають за програмами академічної мобільності. Найбільшою перевагою університету можна назвати те, що начальні корпуси розташовані дуже близько один від одного. Не потрібно витрачати час на переміщення з однієї частини міста в іншу. Зручним є й розташування студентського кампусу в 5 хвилинній доступності до факультету, тому виправдання запізненню тут знайти важко:). У вільний від навчання час не доводиться нудьгувати, адже при університеті діють різноманітні студентські організації, які періодично проводять цікаві заходи, різноманітні квести, організовують велику кількість конференцій та поїздок для того, щоб зробити навчання якомога цікавішим та приємним. Окрім цього, при університеті функціонує студентська організація ESN (Erasmus Student Network), яка допомагає новоприбулим студентам в адаптації, зокрема організовує для студентів “Orientational Week”, допомагає зорієнтуватися в системі навчання та підтримує у випадку труднощів.

Найбільшою цікавинкою міста є озеро Вертезеє, де постійно можна зустріти багато людей, які прогуляються вздовж нього або просто сидять на лавочці та насолоджуються красою цього місця.

Центр міста хоч і невеличкий, проте дуже затишний. Зі всіх сторін можна сходяться вузенькі вулички із старовинними будинками в стилі епохи ренесансу. На центральній площі міста розташована будівля епохи Відродження зі скульптурою міфічного дракона, який вважається символом міста.

Навчання в університеті надзвичайно насичене, бувають курси, які можуть тривати 3-5 годин без перерви. Багато часу відводиться на самостійне опрацювання. Значна частина навчання присвячена груповій роботі студентів. Особливістю, яка мене здивувала найбільше є те, що тут можуть бути предмети, які починаються лише в червні й тривають з 08 ранку до 20 години вечора лише 3 дні, а лише потім відбувається екзамен. Для навчання в цьому семестрі я обрав наступні предмети – International Service Management (Міжнародний менеджмент послуг), Public & Nonprofit Management (Менеджмент державних та неприбуткових організацій), Innovation Management in International Context (Інноваційний менеджмент в міжнародному контексті), International Operations Management and Logistics II (Міжнародний операційний менеджмент та логістика), Selected Issues of International Business (Окремі питання міжнародного бізнесу) та Social Entrepreneurship (Соціальне підприємництво). 

Отож, попереду ще 2,5 місяця навчання. Впевнений, що отриманні за кордоном досвід та знання є надзвичайно важливим аспектом розвитку особистості, адже допомагають відчути себе частиною мультикультурного товариства, крім цього такого роду програми академічної мобільності дають змогу розширити кругозір та відкривають нові можливості перед студентами».

Поділитися:
Поділитися на facebook
Поділитися на google
Поділитися на twitter
Поділитися на linkedin

Читайте також

Професор з Відня навчатиме студентів мистецтву ведення переговорів

Кафедра міжнародної економіки запрошує студентів Чернівецького національного університету прослухати гостьові лекції доктора Віденського університету Мікеля Грісмаєра*, який з 23 квітня по 02 травня 2024 р. проводитиме заняття з

Читати повністю

Короткий гайд про ЄС

14 березня група міжнародників-економістів 1 курсу відвідала захід Інофрмаційного центру ЄС та ініціативи «Посли європейської молоді» в Україні 🇪🇺. В залах Наукової бібліотеки ЧНУ поспілкувалися

Читати повністю