Презентували результати розрахунку індексу євроінтеграційного економічного поступу

Презентували результати розрахунку індексу євроінтеграційного економічного поступу

13 травня 2021 на кафедрі міжнародної економіки економічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича в рамках святкування 50-ти річчя факультету та Дня Європи відбулась презентація Індексу євроінтеграційного економічного поступу регіонів України за 2014-2019 роки.

Роговська-Іщук Ірина Володимирівна розповіла про методику розрахунку індексу, про сильні та слабкі сторони Чернівецької області у євроінтеграційному поступі та представили результати тривалого дослідження. Попри загальну негативну тенденцію в 2019 році, Буковина посіла друге місце, поступившись Львівській області.

Обговорювали шляхи вирішення проблем та вдосконалення методики розрахунку. Представники влади, громадських організацій, бізнесу та академічних кіл долучились до обговорення та поділились власними думками щодо сприяння євроінтеграції регіону.

Дослідження проводилося в партнерстві із Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень, Асоціацією регіональних аналітичних центрів, ГО «Буковинська агенція регіонального розвитку» в рамках проєкту «Індекс євроінетграційного економічного поступу: посилення підтримки громадянського суспільства у здійсненні проєвропейських економічних реформ у регіонах України» за фінансової підтримки програми «MATRA», що виконується в Україні Посольством Королівства Нідерландів. Детальніше зі звітом та результатами можна ознайомитися за посиланням.

Поділитися:
Поділитися на facebook
Поділитися на google
Поділитися на twitter
Поділитися на linkedin

Читайте також

Захищаємо командні презентації

Наприкінці листопада в час й завершення осіннього семестру  студенти та викладачі кафедри міжнародної економіки, а також запрошені експерти взяли участь в реалізації важливого підсумкового навчального

Читати повністю

«Експорт крок за кроком»: допомагаємо місцевим підприємцям на Школі експортеа

22 листопада 2023 р. викладачі кафедри міжнародної економіки професор Павло Шилепницький та доцент Діана Михайлина на запрошення нашоих стейкхолдерів з Департаменту регіонального розвитку ЧОВА взяли

Читати повністю