Робочий візит та зустріч зі студентами в Норвегії

Робочий візит та зустріч зі студентами в Норвегії

16-20 квітня 2018 року завідувач кафедри міжнародної економіки доцент Олександр Саєнко перебував з робочим візитом в Університеті Норд (м. Будо, Норвегія). Протягом відрядження разом із нашими Erasmus студентами взяв участь  в одній з найбільших конференцій регіону – «Діалог Крайньої Півночі: зростання в Арктиці», також відбулися робочі зустрічі з партнерами спільних проектів – представниками Бізнес школи норвезького університету, Тернопільського національного економічного університету, Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Науково-практична конференція «Діалог Крайньої півночі» в цьому році зібрала близько 350 учасників із Норвегії, Швеції, Фінляндії, Данії, Німеччини, Австрії, Канади, США, України, Китаю, РФ, проходила протягом двох днів та складалася з панельних та секційних засідань, студентських презентацій, платформи для спілкування представників дипломатичних місій в Норвегії.

Так, в перший день конференції виступили Міністр торгівлі та промисловості Норвегії, представники регіональної влади провінції Нурланд, бізнес організацій, разом із американськими та фінськими колегами декан Бізнес школи Університету Норд презентував Бізнес індекс Півночі; відбулися презентації 3 інноваційних проектів молодих підприємців та нагородження молодих підприємців, панельна дискусія щодо майбутньої ролі Китаю в Арктиці.

В другий день конференції міжнародна група студентів, яка здобула перемогу в конкурсі High North Scenarios: Smart city Bodo, презентувала свої результати та програму побудови «розумного міста» в Арктиці. Надзвичайно приємно, що серед переможців конкурсу є Юлія Козак студентка спеціальності «Міжнародні економічні відносини», яка навчається протягом весняного семестру в норвезькому університеті за програмою Erasmus+. Значний інтерес викликала панельна дискусія представників дипломатичних відомств північних країн, в якій зокрема взяли участь заступник Міністра закордонних справ Норвегії, посли США, Фінляндії, Канади, ЄС, заступник голови місії Посольства Китаю в Норвегії, консул Посольства РФ в Норвегії.

Третій день перебування в Університеті Норд присвячений робочим зустрічам в рамках спільного проекту «Internal Control and the COSO framework: Application to the University Sector». Обговорено кінцеву структуру спільного навчального курсу, наповнення кожного з блоків та навчальних тем, практичні завдання, можливі ситуації та кейси, питання для обговорення. Всі бажаючі змогли зробити пробний запис відео-лекції у спеціально обладнаній студії університету.

Також вдалося відвідати студентський гуртожиток Flatvold та провести зустріч із чернівецькими Erasmus-студентами, які розповіли про особливості навчального процесу, побут, дозвілля та життя за Полярним колом!

Поділитися:
Поділитися на facebook
Поділитися на google
Поділитися на twitter
Поділитися на linkedin

Читайте також

Професор з Відня навчатиме студентів мистецтву ведення переговорів

Кафедра міжнародної економіки запрошує студентів Чернівецького національного університету прослухати гостьові лекції доктора Віденського університету Мікеля Грісмаєра*, який з 23 квітня по 02 травня 2024 р. проводитиме заняття з

Читати повністю

Короткий гайд про ЄС

14 березня група міжнародників-економістів 1 курсу відвідала захід Інофрмаційного центру ЄС та ініціативи «Посли європейської молоді» в Україні 🇪🇺. В залах Наукової бібліотеки ЧНУ поспілкувалися

Читати повністю