Стажування в італійському університеті міста Падуя

Стажування в італійському університеті міста Падуя

25-29 жовтня 2023 року завідувач кафедри Олександр Саєнко у складі делегації Чернівецького національного університету відвідав Падуанскьий університет у рамках проєкту “Arqus for Ukraine” з метою ознайомлення з вищим навчальним закладом, встановленням та закріпленням перших зв’язків, навчанням, а також сприянням інтеграції українського ЗВО у європейську спільноту.

Учасниками делегації від Чернівецького національного університету також були представники академічної спільноти та адміністартивної частини, Павло Молочко, Ярослав Гарабажів, Юрій Антощук та Ольга Созонтова.

Група відвідала різні підрозділи Падуанського університету, а саме: університетські корпуси, факультет економіки та менеджменту, кімнати для навчання студентів, бібліотеку, відділ ІТ та дистанційного навчання, ознайомившись з діяльністю та функціонуванням усіх окремих підрозділів.

Нашу групу приймала координаційна команда Arqus цього Unipd та інші колеги відділу міжнародних звязків, які беруть участь у різноманітних ініціативах, які Університет Падуї просуває на підтримку України. Делегацію познайомили з ініціативою Unipd-4-Ukraine та групою People at Risk group, створеною в березні 2023 року з метою підтримки не лише біженців та шукачів притулку, а й усіх студентів, які перебувають у групі ризику через ситуації, які перешкоджають свободі навчання та досліджень у своїх країнах. Крім того, делегація обговорила можливості подальшого партнерства між Unipd та українськими установами в рамках Erasmus+ KA171. Лектори матимуть нагоду зустрітися із засновниками та координаторами секції Scholars at Risk Italy, яка особливо активно підтримує дослідників та науковців у групі ризику.

З самого початку своєї діяльності Arqus завжди був дуже активним у підтримці студентів і науковців групи ризику: під час першого етапу Arqus (2019-2022) був розроблений «Arqus integrated plan for refugees and students at risk». Протягом поточного періоду фінансування Альянс здійснює різні ініціативи на підтримку студентів і науковців із груп ризику через ініціативу «Arqus Inclusion and Diversity Hub». Команда цього Хабу нещодавно завершила роботу над першою версією «Arqus action plan to support students and scholars at risk – with focus on Ukraine». Крім того, він підготував і розповсюдив опитування, націлене на українських студентів, які навчалися за кордоном протягом 2022-23 навчального року, з метою збору їхнього досвіду, ідей та рекомендацій щодо структур підтримки, які пропонують їх приймаючі університети.

Поділитися:
Поділитися на facebook
Поділитися на google
Поділитися на twitter
Поділитися на linkedin

Читайте також

Social Entrepreneur School IBS Graduation

08 травня 2024 року відбулася церемонія вручення сертифікатів про проходження міжнародних курсів із соціального підприємництва, інноваційного менеджменту та сервісного менеджменту. Навчальні курси проходили протягом весняного

Читати повністю

Професор з Відня навчатиме студентів мистецтву ведення переговорів

Кафедра міжнародної економіки запрошує студентів Чернівецького національного університету прослухати гостьові лекції доктора Віденського університету Мікеля Грісмаєра*, який з 23 квітня по 02 травня 2024 р. проводитиме заняття з

Читати повністю

Короткий гайд про ЄС

14 березня група міжнародників-економістів 1 курсу відвідала захід Інофрмаційного центру ЄС та ініціативи «Посли європейської молоді» в Україні 🇪🇺. В залах Наукової бібліотеки ЧНУ поспілкувалися

Читати повністю