Стажування в норвезькому університеті

Стажування в норвезькому університеті

З 12 по 16 лютого 2024 року доцент Олександр Саєнко пройшов міжнародне наукове-педагогічне стажування в рамках програми академічної мобільності Erasmus+ в норвезькому Університеті Норд (м. Будо). Узгоджена університетами програма стажування була насичена заходами та активностями різного спрямування – це й професійно-особистісний розвиток викладача, це й інтернаціоналізація та посилення спроможності університетів України через участь в робочих зустрічах в рамках нового міжнародного проєкту, це й викладацька робота для українських студентів в Норвегії.

Протягом 5 днів перебування в Норвегії вдалося:

  • Поглибити знання та вдосконалити професійні вміння у науково-дослідній сфері через участь в двох семінарах, які в цей час проводилися в Бізнес школі університету, а це – “Трансформація інституцій та суспільств: облік для стійкого майбутнього” (12.02.2024). Зокрема,  вдалося відвідати номінаційну лекцію та захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора філософії.
  • Взяти участь в роботі Керівного комітету нового проекту “The Universities’ Reaction to Big Obstructions: Building resilient higher education to respond and manage societal crises (TURBO)” та в робочих зустрічах щодо обговорення поточних завдань та планування роботи на 2024 рік. Саме із цих зустрічей офіційно розпочато реалізацію проєкту TURBO, який фінансується ЄС в рамках програми Erasmus+, партнером та бенефіціаром якого є наш університет.
  • Виступити із презентацією “Перепідготовка та соціальна адаптація переміщених осіб: досвід з Чернівців” в рамках проведення семінару “Роль цифровізації у навчанні та соціальній адаптації під час криз”.
  • Попрацювати на окремому навчальному занятті з українськими студентами, які зараз перебувають на семестровому навчанні в Бізнес школі за програмою Еразмус+. Зокрема, проведели експрес-хакатон інноваційних стратегій, на якому студентам запропоновано із використанням концепції блакитного океану розробити інноваційні шляхи розвитку «домашніх» університетів.

Окремим задоволенням було привітати із 70-річним ювілеєм керівника Центру досліджень Крайньої півночі професора Фроде Мелемвіка, який вже більше 20 років підтримує партнерство та дружні взаємовідносини із університетами України.

Поділитися:
Поділитися на facebook
Поділитися на google
Поділитися на twitter
Поділитися на linkedin

Читайте також

Професор з Відня навчатиме студентів мистецтву ведення переговорів

Кафедра міжнародної економіки запрошує студентів Чернівецького національного університету прослухати гостьові лекції доктора Віденського університету Мікеля Грісмаєра*, який з 23 квітня по 02 травня 2024 р. проводитиме заняття з

Читати повністю

Короткий гайд про ЄС

14 березня група міжнародників-економістів 1 курсу відвідала захід Інофрмаційного центру ЄС та ініціативи «Посли європейської молоді» в Україні 🇪🇺. В залах Наукової бібліотеки ЧНУ поспілкувалися

Читати повністю

Литовська зимова школа

Зимові канікули у міжнародників-економістів завжди проходить в поєднанні із участі різних шкіл та міжнародних заходів. Так, початок 2024 року для студентки 3 курсу спціальності “Міжнародні

Читати повністю