Тренінги в Університеті Козмінського

Тренінги в Університеті Козмінського

З 15 по 19 травня 2024 року доценти Діана Михайлина, Олександр Саєнко та к.е.н., асистент Ірина Роговська-Іщук взяли участь в тренінгових заняттях та воркшопах в Університеті Леона Козмінського (Варшава, Польща).

Підвищення кваліфікації відбулося в рамках програми стажування «Capacity building and competence improving for Ukraіnian universities» робочого компоненту 2 проєкту TURBO-ERASMUS-EDU-2023-CBHE «The Universities’ Reaction to Big Obstructions: Building resilient higher education to respond and manage societal crises», який з 01 січня 2024 року впроваджується на економічному факультеті.

Зустрічі зібрали партнерів проєкту TURBO із 7 закладів вищої освіти України, а колеги з Університету NORD та Університету Козмінського ознайомили учасників із сучасними підходами до використання інструментів стратегічного менеджменту для університетів задля їх адаптації до вимог сьогодення та нівелювання потенційних кризових явищ у майбутньому, розповіли про їх досвід проходження міжнародної акредитації, інтернаціоналізацію освітньої й наукової діяльності та інструментами HRM для активізації професійної діяльності викладацького колективу університету. Залучені до тренінгів польські практики спільно із учасниками виробили дієві підходи до посилення співпраці із різними групами стейкхолдерів університетського середовища. На воркшопі Gallup присутні навчилися використовувати новітні підходи для побудови команд із врахуванням психологічних особливостей їх членів.

Представники Університету NORD та Університету Козмінського розповіли про сучасні стратегії управління університетами, спрямовані на адаптацію до сучасних вимог і запобігання майбутнім кризовим ситуаціям, обмінювалися досвідом акредитації, міжнародного співробітництва та використання методів управління персоналом для підвищення ефективності навчального процесу, розглядали ефективні стратегії співпраці зі стейкхолдерами університетського середовища, а на воркшопі Gallup учасники практикували сучасні методи формування команд, враховуючи психологічні особливості їх учасників. Фіналом навчання стали представлені командами університетів презентацій з пропозиціями та інструментами розвитку університетів.

Проект TURBO має на меті підвищення стійкості, готовності та оперативності закладів вищої освіти в Україні через розбудову їхнього потенціалу, вдосконалення компетенцій та обмін досвідом. Реалізується у 2024-2026 роках в партнерстві із Університетом Норд (Норвегія), Університетом Козмінського (Польща), Міжнародним фондом соціальної адоптації та 7 закладами вищої освіти України.

Цей проект отримав фінансування від Європейського Союзу (ERASMUS-EDU-2023-CBHE) згідно грантової угоди № 101129315.

Поділитися:
Поділитися на facebook
Поділитися на google
Поділитися на twitter
Поділитися на linkedin

Читайте також

Про міжнародку разом із представником бізнесу та ООН

Продовжуємо традицію зустрічей із представниками бізнесу, місцевого самоврядувпання та міжнародних організацій. Останні заняття в дружній та приємній атмосфері першокурсників в стінах 14 корпусу ЧНУ  зустрілись

Читати повністю

Social Entrepreneur School IBS Graduation

08 травня 2024 року відбулася церемонія вручення сертифікатів про проходження міжнародних курсів із соціального підприємництва, інноваційного менеджменту та сервісного менеджменту. Навчальні курси проходили протягом весняного

Читати повністю

Професор з Відня навчатиме студентів мистецтву ведення переговорів

Кафедра міжнародної економіки запрошує студентів Чернівецького національного університету прослухати гостьові лекції доктора Віденського університету Мікеля Грісмаєра*, який з 23 квітня по 02 травня 2024 р. проводитиме заняття з

Читати повністю