Україна-ЄС: кроки до вступу

Україна-ЄС: кроки до вступу

Упродовж 25-31 січня студенти 1-5 курсів спенціальності «Міжнародні економічні відносини» та викладачі кафедри міжнародної економіки ЧНУ взяли участь в Зимовій економічній школі “Україна-ЄС, кроки до вступу: регіональний вимір”, організованої нашими партнерами ВГО «Українська Асоціація Економістів-міжнародників».

Учасники мали змогу почути про положення України у деяких регіонах світу, Європи, роль дипломатії, інтеграційні, трансформаційні процеси та виклики, які постають перед державою та українцями. Ба більше, цікавість посилювала можливість ставити запитання та долучатися до дискусій.

Спікерами були неабияк цікаві представники різноманітних ЗВО України (професори, академіки, доценти, завідувачі кафедр) та навіть Австрії, уповноважені особи, директори установ, члени ВГО “Українська Асоціація Економістів-міжнародників” та інші.

“Ці зустрічі були лаконічним екскурсом до сучасного положення нашої країни у європейському середовищі: було цікаво слухати обговорення тих проблем, про які не хочуть говорити сьогодні. Найбільше запам’ятався виступ Томаса Крюссманна, професора Грацького університету (Австрія), який говорив ці речі відверто та розплющив очі на велику кількість недоліків. ” – діляться враженнями студенти.

Поділитися:
Поділитися на facebook
Поділитися на google
Поділитися на twitter
Поділитися на linkedin

Читайте також

Професор з Відня навчатиме студентів мистецтву ведення переговорів

Кафедра міжнародної економіки запрошує студентів Чернівецького національного університету прослухати гостьові лекції доктора Віденського університету Мікеля Грісмаєра*, який з 23 квітня по 02 травня 2024 р. проводитиме заняття з

Читати повністю

Короткий гайд про ЄС

14 березня група міжнародників-економістів 1 курсу відвідала захід Інофрмаційного центру ЄС та ініціативи «Посли європейської молоді» в Україні 🇪🇺. В залах Наукової бібліотеки ЧНУ поспілкувалися

Читати повністю