Весняний семестр в університеті Баварії

Весняний семестр в університеті Баварії

​2022 рік на кафедрі сіжнародної економіки розпочався з нового досвіду та співучасті в спільному міжнародному проекті DAAD разом із Східнобаварським університетом прикладних наук Амбер-Вайден (ФРН).

В рамках реалізації проекту студенти економісти-міжнародники взяли участь в навчальному курсі «International Projects – Processes & Change Management» оглайн, а староста однієї із груп 4 курсу Настя Олійник провела весняний семестр безпосередньо в Бізнес школі Вайдену Східнобаварського університету прикладних наук Амбер-Вайден (ФРН).

Своїми враженнями та емоціями вона поділилася з нами:

«Навчання на спеціальності  «Міжнародні економічні відносини» вдруге подарувала мені можливість відвідати європейську країну та відчути студентське життя за кордоном. Цього разу я вирушила до колоритної Баварії, а саме до університету OTH Амберг-Вайден, де за програмою DAAD я повинна була навчатись 3 місяці. Однак, через початок повномасштабної війни в Україні, моя програма була продовжена до 5 місяців. 

Викладачі та інші студенти університету надавали величезну моральну підтримку, ходили разом зі мною та іншими українцями на мітинги у підтримку нашої країни та поширювали обізнаність про ситуацію в Україні серед інших європейців.

Хоча моя мобільність припала на страшний та тяжкий час, я змогла познайомитись з чудовими людьми, зануритись в культуру Німеччини та отримати безліч життєвих та професійних знань. Я навіть змогла пожити у істино німецькій сім’ї, яка показала мені красу сусідніх міст, таких як Регенсбург та Нюрнберг, почастували традиційними німецькими стравами та повеселились зі на баварському фестивалі. Звісно не обійшлось і без дня української кухні, де вони скуштували вареників, дерунів та борщу за рецептом моєї мами, що дуже припали їм до смаку.

В університеті Вайдена я познайомилась з студентами з усіх куточків світу, від Індії до Чилі, де кожен розповідав дивовижні історії та традиції своїх держав. Яким було моє здивування, коли замість звичних аплодисментів після презентації, німецькі студенти починали стукати кулаками по партам, показуючи як сильно їм сподобалась подана інформація. 

Взагалі закордонний навчальний процес може виявитись справжнім шоком, адже німецькі компанії є активними прихильниками залучення студентів до свого робочого процесу, вони самі шукають допомоги у молодих умів у вирішенні проблем, що можуть виникнути на підприємстві. 

Так, мені пощастило бути в команді тих, хто відвідав відому німецьку маркетингову компанії Adojo, та допомогти їм врегулювати ситуацію з залученням фрілансерів на їх фірму.  

Я впевнена, що кожному студенту-міжнароднику досвід мобільності буде дійсно корисний, адже це можливість відчути самостійність, зробити крок в доросле життя, прокачати свої навички з тайм-менеджменту, крос-культурного менеджменту та відчути соціальні особливості інших народів, що є важливим для подальшої роботи у сфері міжнародних економічних відносин».

Поділитися:
Поділитися на facebook
Поділитися на google
Поділитися на twitter
Поділитися на linkedin

Читайте також

Професор з Відня навчатиме студентів мистецтву ведення переговорів

Кафедра міжнародної економіки запрошує студентів Чернівецького національного університету прослухати гостьові лекції доктора Віденського університету Мікеля Грісмаєра*, який з 23 квітня по 02 травня 2024 р. проводитиме заняття з

Читати повністю

Короткий гайд про ЄС

14 березня група міжнародників-економістів 1 курсу відвідала захід Інофрмаційного центру ЄС та ініціативи «Посли європейської молоді» в Україні 🇪🇺. В залах Наукової бібліотеки ЧНУ поспілкувалися

Читати повністю