Закінчився черговий семестр в Норвегії для наших студентів

Закінчився черговий семестр в Норвегії для наших студентів

З 2016 року вже більше 30 студентів економічного факультету навчалися за програмою Еразмус в Університеті Норд (Бодо, Норвегія), який вже 10 років є надійним партнером в різних міжародних ініціативах та проєктах. Весняний семестр 2024 року в норвезькому університеті провели й двоє магістрів спеціальності «Міжнародні економічні відносини» – Аліна Синжерян та Дарія Рачинська, які повернулися наприкінці червня з позитивним настроєм. Зокрема, Аліна поділилася з нами про свої піврічне перевуння в Норвегії та враження.

«Моя історія про участь у програмі Erasmus+ розпочалася з великих надій і очікувань. Норвегія завжди привертала мою увагу своєю природною красою і високими стандартами освіти, тому, коли мені випала нагода поїхати до Бодо і навчатися в Норд університеті, я не вагалась ні секунди.

Першим етапом підготовки було зібрання необхідних документів та оформлення візи. Це було трохи нервово, але працівники університету надали велику підтримку і допомогу.

Коли літак приземлився в аеропорту Бодо, я одразу відчула велич і спокій цього міста. Чисте повітря, холодний вітер і неймовірні краєвиди – все це створювало особливу атмосферу. Мене зустріли представники університету і допомогли з поселенням у гуртожиток, де я жила разом з іншими студентами за обміном.

Перші дні в Норд університеті були сповнені нових знайомств і подій. Університет вразив мене своєю сучасною інфраструктурою, просторими аудиторіями і добре оснащеними лабораторіями. Викладачі дуже привітні і завжди готові допомогти. Навчальна програма була складною, але цікавою. Впродовж навчання я брала участь у таких курсах Performance Measurement in the Public Sector, Public Accounting and Financial Reporting According to IPSAS, Risk Management and Internal Control, Business in the High North.

Життя в гуртожитку стало для мене справжньою пригодою. Мої сусіди були з різних куточків світу, і ми швидко знайшли спільну мову. Разом ми досліджували Бодо.

Однією з найяскравіших подій стала наша спільна подорож на Лофотенські острови. Ми орендували автомобіль і вирушили у цю незабутню подорож. Мальовничі пейзажі і величні гори залишили в моєму серці незабутні враження. Нам навіть вдалося побачити північне сяйво – це було щось неймовірне.

Занурення в норвезьку культуру було одним з найбільш цінних аспектів мого перебування в Бодо. Я дізналась багато про традиції, історію і побут місцевих жителів. Відвідування національних свят, таких як День Конституції, дало мені можливість відчути справжню атмосферу норвезького життя.

Коли прийшов час повертатися додому, я зрозуміла, наскільки змінилась за цей час. Програма Erasmus+ дала мені не лише нові знання, але й багато нових друзів та незабутніх вражень. Я повернулась додому з багажем цінного досвіду, який буду використовувати у своєму подальшому житті.

Навчання за програмою Erasmus+ в Норд університеті в Бодо стало важливим етапом у моєму житті. Це був час великих відкриттів, нових друзів і незабутніх пригод. Я щиро рекомендую всім, хто має таку можливість, скористатися програмою Erasmus+ і відкрити для себе нові горизонти».

Поділитися:
Поділитися на facebook
Поділитися на google
Поділитися на twitter
Поділитися на linkedin

Читайте також

Успішно завершилась міжнародна мобільність нашої студентки в Університеті Гронінген

Вже вкотре наші студенти стають учасниками програми міжнародної академічної мобільності Еразмус+ в Університет Гронінген (Нідерланди). У 2024 році стипендію на навчання виграла студентка другого курсу

Читати повністю