Зустріч із норвезькими партнерами та представниками дипломатичного корпусу

Зустріч із норвезькими партнерами та представниками дипломатичного корпусу

12 грудня 2019 року в рамках норвезько-українського співробітництва економічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулася офіційна зустріч ректора університету Романа Петришина та радника з питань співпраці та розвитку Посольства Королівства Норвегії в Україні Петера Баука. 

На заході також були присутні генеральний директор директорату вищої освіти і освіти дорослих МОН України доцент Олег Шаров, а також закордонні та вітчизняні партнери: від Університету Норд (Норвегія) – завідувач кафедри управлінського обліку та контролю Університету Норд професор Анатолій Бурмістров та від Міжнародного фонду соціальної адаптації – Ольга Філіна.

Економічний факультет на зустрічі представили декан Руслан Білоскурський, заступник декана Роман Грешко та завідувач кафедри міжнародної економіки Олександр Саєнко.

Високоповажні норвезькі гості прибули в наш університет з метою участі в урочистих заходах з нагоди вручення випускних документів слухачам курсів перепідготовки військовослужбовців та членів їх сімей в рамках спільного проекту «Перепідготовка та соціальна адаптація військовослужбовців та членів їх сімей в Україні», який реалізується на економічному факультеті з 2014 року вже одинадцять семестрів в партнерстві з Університетом Норд та Міжнародним фондом соціальної адаптації за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії.

На зустрічі обговорювалися хід та результати реалізації проекту, його особливості та перспективи продовження в наступному семестрі. Також відзначено, що даний проект став основою для міцної партнерської співпраці та дозволив реалізувати ряд спільних ініціатив та ідей. Зокрема, студенти економічного факультету вже 5 років поспіль приймають участь в програмі мобільності Ерасмус+ та навчаються один семестр в Бізнес школі Університету Норд, останніх три роки студенти відряджаються на літню практику в місто Бодо (Норвегія) з відвідуванням лекцій та підприємств Півночі Норвегії, міжкафедральна команда економічного факультету завершила виконання проекту з підготовки та апробації дистанційного он-лайн курсу в рамках спільного проекту «Внутрішній контроль за стандартами COSO: застосування в університетському секторі». Представник дипломатичного відомства Петтер Баук, координатори проектів Анатолій Бурмістров та Ольга Філіна відзначили високий організаційний та навчальний рівень виконання зазначених проектів на економічному факультеті, їх здобутки та результати, а Олег Шаров та  Роман Петришин запевнили про готовність повної підтримки майбутніх ініціатив задля поглиблення співробітництва та інтернаціоналізації вищої освіти.

Поділитися:
Поділитися на facebook
Поділитися на google
Поділитися на twitter
Поділитися на linkedin

Читайте також

Захищаємо командні презентації

Наприкінці листопада в час й завершення осіннього семестру  студенти та викладачі кафедри міжнародної економіки, а також запрошені експерти взяли участь в реалізації важливого підсумкового навчального

Читати повністю

«Експорт крок за кроком»: допомагаємо місцевим підприємцям на Школі експортеа

22 листопада 2023 р. викладачі кафедри міжнародної економіки професор Павло Шилепницький та доцент Діана Михайлина на запрошення нашоих стейкхолдерів з Департаменту регіонального розвитку ЧОВА взяли

Читати повністю