Зустрічі гарантів зі студентами

Зустрічі гарантів зі студентами

З 31 березня по 25 травня доцент Михайлина Діана Георгіївна (гарант освітньої програми на бакалавраті) та доцент Саєнко Олександр Сергійович (гарант освітньої програми на магістратурі) провели зустрічі зі здобувачами вищої освіти 2-5 курсів за спеціальністю «Міжнародні економічні відносини».

В форматі фокус-груп студенти змогли відкрито висловити свою думку, поділитися своїми враженнями від навчання на освітніх програмах, запропонувати зміни до навчальних планів та способи удосконалення навчального процесу.

В першій половині таких зустрічей діалог сфокусований на таких питаннях:

  • Чи знайомилися ви із освітньою програмою перед вступом чи на першому році навчання? Наскільки часто ви відкривали цей документ протягом навчання на бакалавраті?
  • Чи ознайомилися ви із змістом загальних та фахових компетенцій освітньої програми? На вашу думку, чи достатньої їх та які б зміни ви запропонували?
  • Чи ознайомилися ви із змістом програмних результатів навчання освітньої програми? На вашу думку, чи достатньої їх та які б зміни ви запропонували?
  • Чи достатній, на Вашу думку, зміст та перелік навчальних дисциплін освітньо-професійної програми для Вашої якісної професійної підготовки?
  • Як Ви гадаєте, чи всі навчальні дисципліни, які Ви вивчаєте, необхідні для Вашої професійної діяльності в майбутньому?
  • На Вашу думку, чи структурно виважено та логічно побудований освітній процес та навчальний план освітньої програми, за якою Ви навчаєтеся?
  • Які навчальні дисципліни слід було би, на Вашу думку, включити до освітньої програми підготовки фахівця Вашої спеціальності?
  • Чи реалізовували Ви право на вибір навчальних дисциплін упродовж терміну Вашого навчання за освітньою програмою?
  • Чи достатньо часу виділено на практичну підготовку за освітньою програмою?
  • Чи відчували Ви протягом учбового процесу певні періоди дисбалансу в інтенсивності навчання (недостатості чи переобтяження). Якщо так, то протягом яких семестрів, у зв’язку з якими компонентами?

Друга половина часу таких зустрічей була приділена навчальному процесу, роботі викладачів, студентському самоврядуванню, неформальній освіті, академічній доброчесності, студентській мобільності, а також тим рекомендаціям студентів, які могли б бути впроваджені.

Подібні обговорення навчання та освітньої траєкторії здобувачів вищої освіти розпочинаються ще з  першого року навчання. В рамках навчальної дисципліни «Вступ в спеціальність» студенти мають окреме завдання ознайомитися із освітньо-професійною програмою та запропонувати зміни, які вони вбачають доречними ще на 1 курсі.

Поділитися:
Поділитися на facebook
Поділитися на google
Поділитися на twitter
Поділитися на linkedin

Читайте також

Успішно завершилась міжнародна мобільність нашої студентки в Університеті Гронінген

Вже вкотре наші студенти стають учасниками програми міжнародної академічної мобільності Еразмус+ в Університет Гронінген (Нідерланди). У 2024 році стипендію на навчання виграла студентка другого курсу

Читати повністю