Зустрічі гарантів зі студентами

Зустрічі гарантів зі студентами

З 31 березня по 25 травня доцент Михайлина Діана Георгіївна (гарант освітньої програми на бакалавраті) та доцент Саєнко Олександр Сергійович (гарант освітньої програми на магістратурі) провели зустрічі зі здобувачами вищої освіти 2-5 курсів за спеціальністю «Міжнародні економічні відносини».

В форматі фокус-груп студенти змогли відкрито висловити свою думку, поділитися своїми враженнями від навчання на освітніх програмах, запропонувати зміни до навчальних планів та способи удосконалення навчального процесу.

В першій половині таких зустрічей діалог сфокусований на таких питаннях:

  • Чи знайомилися ви із освітньою програмою перед вступом чи на першому році навчання? Наскільки часто ви відкривали цей документ протягом навчання на бакалавраті?
  • Чи ознайомилися ви із змістом загальних та фахових компетенцій освітньої програми? На вашу думку, чи достатньої їх та які б зміни ви запропонували?
  • Чи ознайомилися ви із змістом програмних результатів навчання освітньої програми? На вашу думку, чи достатньої їх та які б зміни ви запропонували?
  • Чи достатній, на Вашу думку, зміст та перелік навчальних дисциплін освітньо-професійної програми для Вашої якісної професійної підготовки?
  • Як Ви гадаєте, чи всі навчальні дисципліни, які Ви вивчаєте, необхідні для Вашої професійної діяльності в майбутньому?
  • На Вашу думку, чи структурно виважено та логічно побудований освітній процес та навчальний план освітньої програми, за якою Ви навчаєтеся?
  • Які навчальні дисципліни слід було би, на Вашу думку, включити до освітньої програми підготовки фахівця Вашої спеціальності?
  • Чи реалізовували Ви право на вибір навчальних дисциплін упродовж терміну Вашого навчання за освітньою програмою?
  • Чи достатньо часу виділено на практичну підготовку за освітньою програмою?
  • Чи відчували Ви протягом учбового процесу певні періоди дисбалансу в інтенсивності навчання (недостатості чи переобтяження). Якщо так, то протягом яких семестрів, у зв’язку з якими компонентами?

Друга половина часу таких зустрічей була приділена навчальному процесу, роботі викладачів, студентському самоврядуванню, неформальній освіті, академічній доброчесності, студентській мобільності, а також тим рекомендаціям студентів, які могли б бути впроваджені.

Подібні обговорення навчання та освітньої траєкторії здобувачів вищої освіти розпочинаються ще з  першого року навчання. В рамках навчальної дисципліни «Вступ в спеціальність» студенти мають окреме завдання ознайомитися із освітньо-професійною програмою та запропонувати зміни, які вони вбачають доречними ще на 1 курсі.

Поділитися:
Поділитися на facebook
Поділитися на google
Поділитися на twitter
Поділитися на linkedin

Читайте також

Social Entrepreneur School IBS Graduation

08 травня 2024 року відбулася церемонія вручення сертифікатів про проходження міжнародних курсів із соціального підприємництва, інноваційного менеджменту та сервісного менеджменту. Навчальні курси проходили протягом весняного

Читати повністю

Професор з Відня навчатиме студентів мистецтву ведення переговорів

Кафедра міжнародної економіки запрошує студентів Чернівецького національного університету прослухати гостьові лекції доктора Віденського університету Мікеля Грісмаєра*, який з 23 квітня по 02 травня 2024 р. проводитиме заняття з

Читати повністю

Короткий гайд про ЄС

14 березня група міжнародників-економістів 1 курсу відвідала захід Інофрмаційного центру ЄС та ініціативи «Посли європейської молоді» в Україні 🇪🇺. В залах Наукової бібліотеки ЧНУ поспілкувалися

Читати повністю